*

Sisulla ja sydämellä Suomen puolesta Kansanedustaja Sari Essayahin blogi

Kaikki blogit puheenaiheesta Hajautus vai kaupungistuminen?

Varhaiskasvatuspalvelut eivät vastaa työelämän tarpeisiin

 

Yhteiskunnassamme halutaan äidit nopeasti takaisin työelämään ja tarjota maksuton varhaiskasvatus kaikille, mutta nykyisetkään resurssit eivät riitä vastaamaan perheiden tarpeita. Perheemme on käyttänyt vuosina 2008-2015 Lahden sekä Helsingin varhaiskasvatuspalveluita ja samat epäkohdat tuntuvat nousevan edelleen esille voimakkaasti. Miten vanhemmat voivat käydä työssä jos päiväkotien aukioloajat ja sijainnit eivät anna siihen mahdollisuutta?

 

Globalisoitunutta yhdenmukaisuutta vastustettava

Megatrendillä tarkoitetaan ilmiötä, jolla on laajoja taloudellisia, yhteiskunnallisia sekä poliittisia vaikutuksia, joiden vaikutus kestää kauan. Tunnetuimmiksi megatrendeiksi listataan yleisesti esimerkiksi ilmastonmuutos, kaupungistuminen ja globalisaatio. Megatrendien ymmärtäminen on tärkeää, sillä niillä on väistämättä vaikutuksia yhteiskuntaamme. Valitettavasti megatrendit ovat myös luoneet illuusion vaihtoehdottomuudesta.

Purkamisvelka ja pääkaupungistuminen

 Pia Pakarinen julkaisi täällä US:n blokissaan: ”Menestyvän kaupungin merkki on, että se kasvaa” –valtuustopuheensa: http://pia1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225047-menestyvan-kaupungin-merkki-on-eta-se-kasvaa#comment-3399090 Kommentointini yhteydessä lupasin palata aiheeseen.

Koko maa asuttuna: Kestämätön unelma

Joku päivä sitten tiedotusvälineissä uutisoitiin laajasti, miten kansalaiset ovat Suomen hallituksen kanssa sama mieltä siitä, että koko maa on pidettävä asuttuna, vaikka se jotain maksaisi. Kysymyksessä on menneen ajan unelma, jota yhä mielikuvissa elätellään, vaikka siltä on pudonnut pohja ajat sitten.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä