*

Sisulla ja sydämellä Suomen puolesta Kansanedustaja Sari Essayahin blogi

Kaikki blogit puheenaiheesta Euromaiden velkaantuminen

Tänä vuonna valtio lainaa 18 miljardia.

 

Ennätysmäärä valtionvelkaa tänä vuonna

Tänä vuonna valtio hakee markkinoilta 18 miljardia euroa valtionvelkaa.  Siitä valtaosa, noin 15 miljardia euroa, menee vanhojen lainojen kuoletuksiin.

Valtion uusin laina: 

Koko: 3 miljardia euroa

Liikkeeseenlaskupäivä: 6.2.2018

Arvopäivä: 13.2.2018

Eräpäivä: 15.4.2034

Kuponkikorko: 1,125 %

Hinta: 98,456

Tuotto: 1,231 %

 

Suomi saa edelleen lainaa ennätyshalvalla. 

 

Paperittomat pitää ottaa kiinni ja lähettää takaisin

Suomen valtio on päättänyt antaa kielteisen oleskeluluvan. Tästä seuraa että ei ole oikeutta olla maassa. Nämä paperittomat ovat laittomasti maassa ilman lupaa olla maassamme ja sen takia heidät pitää palauttaa kotimaihinsa.

Se että haluaa Suomeen paremman elämän toivossa ei tarkoita että me voimme antaa kaikille köyhille lupaa tulla maahamme. Meillä ei ole varaa olla koko maailman sossu.

Kaksi tuntia velkaa!

Euroopan velkakello raksuttaa kiistämättömästi ja vääjäämättömästi (1). Kuvissa on nähtävissä kahden tunnin saldo. EU-maiden liput on tunnistettavissa kaikilla kielillä. Harmaassa laatikossa on kokonaisvelka Euroina. Punainen laatikko kertoo maan kahden tunnin lisävelan ja musta laatikko pois maksetun velan määrän maakohtaisesti.

 

Kolmas kuva kertoo koko EU-alueen lisävelan kahdessa tunnissa ja velat yhteensä, jotka on 9.700 miljardia Euroa. Vuoden 2014 lopulla tuo summa oli 9.500 miljardia Euroa (2), joten vuoden saldo on 200 miljardia lisävelkaa!

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä