Sisulla ja sydämellä Suomen puolesta Kansanedustaja Sari Essayahin blogi

Muista äänestää!

Kuntavaaleissa on kyse meille kaikille tärkeistä hyvinvointipalveluista ja kuntien elinvoimasta. Uudet valtuustot tulevat tekemään merkittävimmät päätökset tulevaisuuden kunnan kannalta. Kuntien tehtävät osin karsiutuvat ja vero- ja valtionosuuspolitiikka menee uusiksi. Sote- ja maakuntauudistukset sekä niiden siirtymävaiheet pitää myös pystyä viemään läpi kunnissa kansalaisten palvelut taaten. Lähipalveluiden laatu ja ihmisarvoinen hoito ja tuki korostuvat etenkin lasten, vanhusten, vammaisten ja mielenterveyskuntoutujien hoidossa.  Arvokas arki kun kuuluu meille jokaiselle.

Hyvinvointi tuotetaan tehokkaimmin ihmisten luontaisissa lähiverkostoissa, ennen muuta perheessä, sillä mikään viranomais- tai palvelujärjestelmä ei voi korvata perhettä kasvattajana ja hyvinvoinnin tuottajana. On tärkeää, että päätökset lasten hoidosta tehdään perheissä, lapsen ja perheen etua ajatellen. Siksi yhteiskunnan on tuettava eri hoitomuotoja tasaveroisesti. Pienten lasten kotihoidon tukeminen kuntalisillä ja yksityisenhoidon lisillä on myös taloudellisesti järkevää. Lapsilla on oltava riittävän pienet ryhmäkoot kouluissa ja päiväkodeissa, jotta lasten turvallisuus, hyvä kasvu ja oppiminen sekä opettajien ja hoitajien jaksaminen varmistetaan.

Omaishoitajien aseman kohentaminen, yhdenvertainen oikeus tukeen ja tukipalveluihin asuinkunnasta riippumatta tulee saattaa kuntoon. Vanhustenhoito on saatava sellaiselle tasolle, ettei vanhenemista tarvitse pelätä. Se tarkoittaa riittävästi hoitajia ja aitoa välittämistä niin laitoksissa kuin kotihoidossakin. Kunnissa on huolehdittava riittävän ja ammattitaitoisen hoitajamitoituksen toteutumisesta myös henkilökunnan jaksamisen tähden.

Tarvitsemme inhimillisemmän otteen myös talouteen. Kunnat elävät jatkuvassa leikkausten ja karsimisen noidankehässä. Elinvoimainen kunta tarvitsee uutta ja kasvavaa yritystoimintaa. Kuntien tehtävä on luoda hyvät edellytykset yrittäjyydelle. Kevennetään byrokratiaa, nopeutetaan lupaprosesseja, suositaan julkisissa hankinnoissa lähiruokaa ja mahdollistetaan palveluseteleillä pk-yritysten mukanaolo.

Kotikunnan halutaan myös olevan huolenpitoon ja välittämiseen perustuva asukkaittensa yhteisö, eikä pelkkä palveluautomaatti. Siksi kunnan yhteistyö erilaisten kolmannen sektorin toimijoiden kuten kansalaisjärjestöjen, urheiluseurojen, kylätoimikuntien, lähiökerhojen ja seurakuntien kanssa on tärkeää ja tuo yhteisöllisyyden kokemisen kuntalaisten ulottuville.

Hyvä kotikunta antaa mahdollisuuden elää turvallisesti ja täysipainoisesti elämän eri vaiheissa. Valtuustoihin tarvitaan siis ihmisiä, jotka ymmärtävät sydämellä kotikuntansa vastuullisen kehittämisen.  Käytännössä se tarkoittaa ihmisarvon kunnioituksen pohjalta lähtevää kuntapolitiikkaa, jossa tavoitteiden ja talouden tasapainon lisäksi on uskallettava laittaa asioita tärkeysjärjestykseen ja aina jälkikäteen pitää myös kriittisesti arvioida tehtyjä päätöksiä. Oman kotikunnan kehittämiseen voit vaikuttaa äänestämällä. Kuntavaaleissa valitset arkielämäsi tärkeimmän päättäjän - Valitse inhimillisempi ote!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Muista äänestää!
*******************************
No enpä äänestä. Lähes ainut kerta (2 kertaa jäänyt äänestämättä), mutta EN ÄÄNESTÄ NYT ja katsotaan äänestänkö jatkossakaan. Liityn suurimpaan puolueeseen eli äänestämättömiin enkä häpeä. Mitään mitä olen ajanut ei ole toteutunut. Ne joita olen äänestänyt ovat jääneet valitsematta tai eivät ole valitsemisen jälkeen ajaneet mitä ovat luvanneet. Nyt sinulla on kiva kivoja omaishoitajien aseman parantamisia.... niitä minäkin haluaisin, mutta ääneni kristillisdemokraateille ei taida asiaa parantaa senttiäkään.... eikö totta. Ei ole auttanut juuri kukaan heitä.... rahaa riittää moneen muuhun. Sorry etten luota teidän hoitavan tätä kuntoon (ellet esitä super hienoja vakuuttavia keinoja miten sen teette esim. omaishoitajat paremmille kondiksille ja keinot KONKREETTISESTI.. toki silloin voin teitä äänestääkin ). Anna kun arvaan... paljon puhetta, ei mitään konkretiaa. Sama pitkälti lasten, vanhusten, vammaisten ja mielenterveyskuntoutujien kohdalla.... paljon puhetta kuulee joka puolueelta ja toki heidän puheenjohtajiltaan etenkin...., vaan... todellisuus. Se on nähty kuten itsekin olen nähnyt aktiivisesti politiikkaa seuraavana.

Joten tämä näistä vaaleista ja protesti omalta osaltani. Ei auta yhtään, mutta silloin kun aina äänestin... ei auttanut sekään. Kai se vuosien kokemuksella pitäisi jo tajuta. Katselkaa äänestysprosenttia.... ja kai nauttikaa (voi jopa auttaa valtaan monia mitä vähemmän ihmiset äänestävät... mutta nyt jo ihan sama liki parinkymmenen vuoden äänestyskokemuksella.. kyllä tässä on ollut jo aikaa oppia). En yhtään ihmettele ihmisten passiivisuutta. Jossain mitäväliä kuntavaalissa se on tarttunut jo minuunkin. Aikaisemmin pystyi perustelemaan että äänestyspaikalle menolla samalla sai ainakin koiria vietyä kunnon lenkille... mutta nyt vien koirat lenkille toiseen suuntaan.

Sari Essayah kirjoittaa todella kauniisti ja kannatettavasti (kukapa noita ei kannattaisi), vaan kun todellisuus ei mene noin... jos kaikki uskoisimme noin olisi Kristillisdemokraateilla 80% kannatus ja meillä olisi kaikki kunnossa ja varmaan taivaspaikkakin jokaisella valmiina.
**********************************************************

"Valitse inhimillisempi ote!"

Aah, tyyli jonka Trump mestaroi kampanjassaan jenkeissä.. huutomerkki vielä Trump-tyylisesti loppuun. Jos laitan kolme huutomerkkiä niin onko se triplasti parempi ja vakuuttavin argumentti kaikista mahdollisista !!!

Kannatan että useammatkin kansanedustajat kirjoittavat tänne, jotta voivat alistaa itsensä kritisoinnille. Voivat siihen vastatakin ja vuoropuhelua sun muuta ettei katsota että on pelkkää vaalipuhetta.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Kirjoitat täällä vaikka ei kiinnosta??? Paradoksaalista!

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Suomen urhot, urokset ja sitten nämä toiset, on saatava liikkeelle. Asialinja voittaa, populistinen hömppä toivottavasti ottaa ja häviää kartalta pysyvästi. On se ihme, että kun on vakavasta tilanteesta kysymys, moni näkee sen pelkkänä potkupallomatsina. Vain ottamalla kantaa, uskomalla omaan, voi saada sen mitä tilaa. Mitä sitä sitten valittaa, jos ei oma ehdokas ole edes päättämässä ja parantamassa Suomen olotilaa. Kunnissa tai sitten joskus taas eduskunnassa. Valvomassa maansa etuja ja kansalaisten hyvinvointia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset